Monday, January 31, 2005

Anne + Eero

Aamupäivä oltiin Annen komennossa. Hänellä oli Suomenlinnasta otettuja negatiiveja, jotka hän antoi minulle skannattaviksi. Iltapäivän Anne oli pois ja Eero tuli paikalle. Hän kirjasi minulle ylös kolme etätehtävää, jotka osittain liittyivät edessä olevaan työharjoitteluun.

Friday, January 28, 2005

Anne 2

Kukin teki aakkosellisen taulukon, jossa mainitsi kirjallisesti osaamansa asiat A:sta Ö:hön. Kyseinen osaamistalukko oli Eeron idea. Kokeilimme myös erilaisia testejä, joita löytyi nettipalvelusta nimeltä Testimaa. Siellä oli vaikka minkälaisia: friikki, tosimies, kyylä, massateini...

Thursday, January 27, 2005

Anne

Tänään Anne tutustutti meidät ilmaiseen kuva-ohjelmaan nimeltä JAlbum, jolla voi koota omia kuviaan nettiin. Sanna ja Heini eivät olleet paikalla.

Tuesday, January 25, 2005

Jari

Eero esitteli meille paino-alan ammattilaisen, Jari Reinikaisen, jonka kanssa keskusteltiin skannauksesta sekä puhumalla että tekemällä. Saimme myös harjoitustehtävän: yhdestä kuvasta piti tehdä kolme versiota: näyttökuva, aikakauslehti-/mainoskuva ja sanomalehtikuva. Saimme myös seurata esimerkiksi karttakuvan skannausta.

Monday, January 24, 2005

Anne ym.

Aamupäivän osuuden veti Anne. Hän oli saanut kokoon kirjoittamani runokirjan. Kävimme myös digikuvia läpi. Kirjasimme ylös Irfanissa kuvien tietoja. Iltapäivällä Eero tuli paikalle. Keskustelimme hänen kanssaan tulevista työharjoittelupaikoista.

Friday, January 21, 2005

Annen tunnit 2

Aloimme jo suunnitella digikuvien kokoamista kirjojen muotoon Wordilla niin, että aina yhdelle sivulle tulee kuva ja toiselle teksti. Myös kirjojen kansia pantiin jo vähän kokoon. Silkkipaperista tehtiin kukkia ja vähän soviteltiin niitä kansiin.

Thursday, January 20, 2005

Anne

Anne katsoi ottamamme digikuvat open koneelta. Sitten siirsimme ne muistitikun avulla omille koneille. Nimesimme niitä uudelleen Photoshopissa, mutta emme joutuneet käsittelemään niitä paljonkaan.

Wednesday, January 19, 2005

Kaapeli

Saimme Pasin tulostamat negatiivikuvat itsellemme. Kuvien skannaus jatkui, mutta nyt käytettiin Epsonin omaa ohjelmaa, joka teki skannaukset itse. Skannatut kuvat siirrettiin jälleen jokaisen koneelle ja käsiteltiin Photoshopissa.

Tuesday, January 18, 2005

Turtiainen

Marikan kurssi jatkui. Ryhmät vaihtoivat vuoroja, joten minä olin kuvaamassa pintoja, heijastuksia ja liikkeitä. Koko aamupäivä meni siinä, kun kuljettiin ympäri taloa ja etsittiin sopivia kohteita. Kaikilla oli kamera käytössä. Syönnin jälkeen käytiin kaikki kuvat läpi workshopin senälle heijastettuina. Kuvat oli ryhmitelty kameroiden omistajien mukaan. Tällä kertaa Eero ei ollut paikalla.

Monday, January 17, 2005

Turtiainen

Tänään alkoi valokuvaaja Marika Turtiaisen komennossa kuvauskurssi. Myös Ari (Rissanen), Anne (Himberg) ja Eero olivat mukana. 9-11.45 käytiin läpi teoriaa aika laajasti. Syönnin jälkeen päästiin sitten kuvaamaan. Muodostimme kaksi ryhmää, joista toinen kuvasi pintoja ja liikkeitä ja toinen, jossa minä olin mukana, kuvasi lähinnä teoksia.

Friday, January 14, 2005

Anne

Annen kanssa tutkittiin jo toisen kerran MyAlbumia. Liitin sinne Irfanista uudet kuvat, nimesin ne ja teimme niistä diaesityksen. Syönnin jälkeen poltin käsittelemäni negatiivikuvat kaverini Danielin cd:lle. Sitten opetusviraston edustaja piti meille aulassa luennon oppisopimuskoulutuksesta.

Thursday, January 13, 2005

Fazer ym.

Tällä kertaa vierailijana oli Työväen keskusmuseon (TKM) arkistonhoitaja Maritta Viinamäki, joka kertoili meille arkistoinnista käytännössä. Menimme syömään aika pian 11:n jälkeen, koska 12:lta tuli bussi hakemaan meidät ja MIEKUt eli mielenterveyskuntoutujat Fazerille. Olimme siellä 13:lta. Siellä vierähti pari tuntia esittelyvideoineen ja -kierroksineen. Kello 15: ltä palasimme bussilla Kumpulantielle.

Wednesday, January 12, 2005

Pasi Koo

Saimme Pasin johdolla pikkuisen tuntumaa työelämään, kun jokainen sai skannata yhden filminegatiivin, tallentaa skannatut kuvat (jotka Pasi myöhemmin siirsi erikseen jokaisen koneeseen muistitikun avulla) ja käsitellä kuvia Photoshopissa. Sanna ei ollut paikalla, koska häntä vaivasi poskiontelontulehdus.

Tuesday, January 11, 2005

tiistai

Eero kävi läpi joulutauon aikana tehdyt etätehtävät. Syömään menimme poikkeuksellisesti jo 11.10, koska 12:lta mediapajan aulassa esitys toimialapalvelu Eilakaislasta. Sen jälkeen Minttu näytti meille videon mainonnasta ja lisäksi antoi meille runoilutehtävän, jossa piti keksiä loppusointuja.

Monday, January 10, 2005

2005

Tänään Anne (Himberg) piti aamupäivän osuuden. Tutustuimme uuteen kuva-ohjelmaan MyAlbum. Käytimme jo olemassa olevia kuvia. Pari kuvaa piti nimetä uudestaan, mutta muuten lajittelimme ne ja kokosimme yhteen. Syönnin jälkeen esittelimme kahtena ryhmänä Rissasen Arille skannaukseen liittyvän yleisen työjärjestyksen, jota olimme "pähkäilleet" jo edellisellä viikolla.

Wednesday, January 05, 2005

Kaapeli P

Aamupäivällä Pasin ohjauksessa kokeiltiin tekstinkäsittelyä Photoshopissa ja iltapäivä meni siinä, kun kokeiltiin eri tapoja säädellä kuvan värejä.

Tuesday, January 04, 2005

tiistai

Aamupäivällä saimme harjoitella arkistointia kahdessa ryhmässä keskenämme. Sen jälkeen selostimme harjoituksen kulun Rissaselle ja Eerolle. Iltapäivällä Eero kertoi meille kaavion avulla yleensä työpaikan työjärjestyksestä. Sen jälkeen saimme itse suunnitella sitä, kun saimme Rissaselta ohjeet.

Monday, January 03, 2005

tammikuu

Näin uuden vuoden aluksi astui kehiin uusi projektipäällikkö Eero, jonka kanssa keskusteltiin käytännön asioista ja vähän tulevastakin. Saimme myös tuntumaa tiimikeskusteluun pienen salapoliisitehtävän muodossa. Luonnollisesti myös pääkouluttaja eli Rissasen Ari oli paikalla.

Saturday, January 01, 2005

Pasi Koo ym.

Pasi piti meille rasti ruutuun -kokeet saadakseen käsityksen kunkin osaamisesta. Jokainen sai myös itsenäisesti skannata yhden negakuvan. Neuvojen kysyminen Pasilta oli täysin sallittua., mutta nettiä ei saanut käyttää kokeiden aikana. Päivä päättyi poikkeuksellisesti jo klo 13, koska Pasille tuli muita menoja. Samoin minä ja Eero menimme Kansallisarkistoon, jossa minua haastateltiin ja opastettiin talossa tulevaa työharjoittelua varten.